Duurzaamheid

Duurzaamheid bij Ria Joosten Catering & Evenementen

Het belang van duurzaamheid binnen ons bedrijf is de laatste jaren enorm gegroeid. De totale wereldbevolking blijft groeien terwijl de voedselvoorraad krimpt. In de toekomst zullen we dus bewuster moeten gaan consumeren en bij Ria Joosten Catering & Evenementen zijn we daar dan ook volop mee bezig. Wij hanteren hiervoor onder andere de volgende maatregelen:

  • Wij werken met streekproducten. Deze zijn lekkerder omdat we het verhaal achter het product kennen, maar ook duurzamer omdat de weg van producent tot consument hierbij het kortst is;
  • Bij de inkoop van producten kiezen we steeds meer voor biologische en Fairtrade producten;
  • Zowel op partijen als op onze vaste locaties wordt het afval gescheiden;
  • Op partijen waarbij gebruik wordt gemaakt van disposable servies kiezen we voor duurzaam, gerecycled disposable servies;
  • Wij streven naar een duurzame catering met groene evenementen;
  • Food concepten die wij aanbieden worden volledig afgestemd op de behoeften van onze gasten waardoor zo min mogelijk food over blijft;
  • We maken gebruik van LED verlichting, dit is extreem energiezuinig zonder dat er kracht verloren gaat;
  • We hebben verschillende maatregelen getroffen om de hoeveelheid waterverbruik op jaarbasis te verminderen;
  • Wij dragen een maatschappelijke bijdrage door het sponsoren van verschillende verenigingen en lokale organisaties;
  • Wij plannen onze logistiek zo efficiënt mogelijk.

Met trots delen wij dat wij ons Green Key certificaat niveau GOUD hebben behaald! Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Met dit keurmerk doen wij er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat onze gasten inleveren op comfort en kwaliteit.

Klik hier voor meer informatie over Green Key.
Kortom: wij doen onze uiterste best om, als bedrijf, een steentje bij te dragen aan een betere wereld, want een betere wereld begint bij jezelf!

MVO - beleid

MVO - verklaring

MVO - actielijst

In het kader van duurzaamheid werken wij graag met streekproducten. Bij Ria Joosten Catering & Evenementen weten wij als geen ander wat lekker eten is. Wij zijn er trots op om samen te mogen werken met lokale boeren en producenten uit de buurt. Onze streekproducten zijn puur van smaak en dus lekkerder, maar ook duurzamer, omdat we het verhaal achter het product kennen en de weg van producent tot consument hierbij het kortst is.

Herefords Slagerij

De Hereford is wereldwijd het meest voorkomende vleesras. Herefords zijn zelfstandige dieren. Ze kunnen het hele jaar buiten lopen en hebben geen hulp nodig bij het afkalven. Herefords kunnen prima tegen ruwe grassoorten en zijn dus ideaal om natuurgebieden te beheren. Daarbij zijn de dieren makkelijk in de omgang met mensen. Het vlees staat bekend om haar ongekende malsheid. Dit is te verklaren door het feit dat het vlees gemarmerd is. 

De Sjroete Farm

Een kalkoenhouderij waar de passie voor het ambacht kalkoenhouden en de liefde voor de dieren centraal staat. Bij De Sjroete Farm kunnen de kalkoenen rustig opgroeien en rondscharrelen in de kruidenwei. Onze kalkoenen onderscheiden zich niet alleen door hun chique zwarte veren, maar vooral ook door het smaakvolle vlees. Ondernemers Ruud en Sabrina laten u met liefde kennismaken met hun veelzijdige en bourgondische weidekalkoen. 

De Bokkesprong Geitenkaas

Een in 1972 cadeau gekregen geit staat aan de basis van de Bokkesprong. De enorme melkplas die zij produceerde was aanleiding tot de productie van wat nu een indrukwekkend assortiment geitenkaas is geworden. Geitenkaas van hoge kwaliteit en met een unieke smaak. De kenmerken van dit assortiment vloeien voort uit een ambachtelijke en natuurzuivere werkwijze.

Fruitboerderij Baarlo 

Al meer dan 150 jaar bestaat het familiebedrijf van familie Görtz in Noord-Limburg. Ze hebben een lange historie in het telen van fruit aan de vruchtbare oevers van de Maas. Het meeste fruit gaat direct in de oogst naar de klanten: er worden dan heerlijke producten van gemaakt, zoals ingemaakt fruit voor supermarkten en bakkers, sappen, jam, frisdrank en likeuren. Op kleine schaal worden er streekproducten gemaakt die worden verkocht aan lokale horeca en streekwinkels.

De Pètrie, Shiitake & more 

Traditioneel gekweekte paddenstoelen leverancier. Onder andere: shiitake, koningsoesterzwam, eikhaas, bundelzwam, oesterzwam, beukenzwam, enoki, portabella, trompette de la mort, cantharel, eekhoorntjesbrood, pied de mouton, akker/anijs paddenstoel, piopinno, pruikenzwam/pompomblanc, kastanje champignon, champignon. 

Livar - Limburgs Kloostervarken

Meer dan een producent van varkensvlees. Livar staat voor puurheid en passie met een maatschappelijke waarde voor mens en milieu.

Livarvarkens genieten van regionaal geteelde granen en worden gehouden volgens een eerlijk concept met de kleinschaligheid en charme van toen en volgens de richtlijnen van nu en dát proef je! 

Lindeboom - 't bier van hier

Lindeboom is al meer dan 150 jaar een volledig onafhankelijke en zelfstandige familiebrouwerij. Ambitieus, eigenzinnig en standvastig. De leer en overtuiging van toen vormen nog steeds een bron van inspiratie. Ambacht, karakter en kennis, je proeft het in ieder glas Bier van Hier. 

Proost!

Banketbakkerij Lamers Venlo

Sinds 1888 worden daar de lekkerste taarten en gebakjes gemaakt. Weliswaar niet onder dezelfde naam. De naam Lamers heeft de banketbakkerij pas in 1960 gekregen toen Geer Lamers er werkzaam was en hij de kans kreeg om de toen bestaande banketbakkerij Claessens Caubo over te nemen.

Kaasboerderij Mertens 

Al bijna veertig jaar een begrip als het gaat om de productie van boerenkaas. Ambacht, passie en kwaliteit vormen de sleutelwoorden van het bedrijf. Inmiddels is de boerenkaas van Mertens, te koop op bijna vijftig locaties in Noord- en Midden-Limburg en Oost- Brabant.

Poelier Hendriks - Wild & Gevogelte

Uit eigen slachterij en uitsnijderij dagelijks vers wild & gevogelte. Daarnaast de lekkerste gerechten uit eigen keuken. Een ruime keuze aan beter leven en biologische producten. Soep in pot en jams en likeuren naar grootmoeders recept.

Bakkerij Jacobs Panningen

De “Heuvelhoker bekker” is met name in Panningen en Egchel een waar begrip. In 2019 is het precies 110 jaar geleden dat men gestart is op de hoek Kerkstraat, Scharenweg met het bakken van brood. Per 1 januari 2019 is er een 2de winkel geopend op de Raadhuisstraat.


Slagerij Rutten

Een familiebedrijf gevestigd in het Limburgse Panningen. Met een bestaansrecht van meer dan 90 jaar, is deze slagerij écht het levenswerk van het gezin. Hetgeen waar Slagerij Rutten om bekend staat. “De liefde voor het ambacht, de sfeer in de winkel en het vertrouwen van de consument in onze huisgemaakte producten. Vanuit ons vakmanschap doen we er al ruim 90 jaar alles aan om onze klanten te voorzien van een lekker en goed stuk kwaliteitsvlees. Dat doen we niet alleen, maar samen met ons ervaren team van vakslagers en winkelmedewerkers!”

Vraag naar de mogelijkheden!